Βιβλιοθήκη της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής
Rizarios Ecclesiastical School Library
Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD

Η πνευματική ζωή υπό επιτήρηση : το παράδειγμα του περιοδικού Το Νέον Κράτος : (αναλυτικά ευρετήρια κατά τεύχος, θέματα και συγγραφείς) / Γιώργος Ανδρειωμένος.

κατά Ανδρειωμένος, Γιώργος, 1964-.
Contributor(s): Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη.
Τύπος υλικού: materialTypeLabelΒιβλίοΕκδότης: Αθήνα : Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, 2010Περιγραφή: 347 σ. , 21 cm.ISBN: 9789607316431.Θέματα: Νέον κράτος (περιοδικό) | Greece -- Intellectual life -- 20th century
Επισημειώσεις από αυτή τη βιβλιοθήκη: Δεν υπάρχουν επισημειώσεις σε αυτή τη βιβλιοθήκη για αυτό τον τίτλο. Συνδεθείτε για να προσθέσετε επισημειώσεις.
    μέσος όρος βαθμολόγησης: 0.0 (0 ψήφοι)
Τύπος τεκμηρίου Τρέχουσα τοποθεσία Συλλογή Ταξιθετικός αριθμός Αριθμός αντιτύπου Κατάσταση Ημερομηνία επιστροφής Barcode
Books Books Ριζάρειος Σχολή
Βιβλιοθήκη Σχολής - Χαλάνδρι
Κλειστή Συλλογή ΣΤΑ 773 (Περιήγηση στο ράφι) 1 Διαθέσιμο 0010057785

[...] μας λείπουν ανάλογες συμβολές για τα περιοδικά της Μεταξικής δικτατορίας. Το κενό αυτό επιχειρεί να καλύψει, σε κάποιο βαθμό, η παρούσα εργασία, η οποία αναφέρεται στο Νέον Κράτος, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά (ως προς τη σχέση που παρουσιάζει με το καθστώς της 4ης Αυγούστου) περιοδικά της εποχής. Στο εισαγωγικό της μέρος εξετάζονται εν εκτάσει η φυσιογνωμία του εν λόγω εντύπου, η συνάφεια της ύλης του προς τα ιστορικά τεκταινόμενα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζεται σε αυτό η σύγχρονη και παλαιότερη λογοτεχνική και καλλιτεχνική παραγωγή. Εν συνεχεία δίνεται συνοπτικά η "ταυτότητα" της συγκεκριμένης εκδοτικής απόπειρας, ενώ αποδελτιώνεται εξαντλητικά και παρουσιάζεται αναλυτικά η ύλη του Νέου Κράτους, από το πρώτο έως το τελευταίο του τεύχος (43 συνολικά τεύχη, από τον Σεπτέμβριο του 1937 έως τον Μάρτιο του 1941). [...]. - Αντί προλόγου, σελ. [9].

Περιέχει βιβλιογραφικές παραπομπές και ευρετήριο.

Στη σ.τ. του αντ. 1 η σφραγίδα: Δωρεά Ιδρ. Κώστα & Ελένης Ουράνη, 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το τεκμήριο.

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.
Supported by DHD Solutions

Με την υποστήριξη της κοινότητας Koha